10.7. Robi ja AGIROTU 2016

Robin agility ura alkoi syksyllä 2014, jolloin Robi aloitti tutustumisen lajiin perheen muiden koirien harjoitusten lomassa. Talven aikana Robi ja ohjaaja Anu pääsivät mukaan Forssan palveluskoirien agility ryhmiin. Varsin pian tuli selväksi, että Robille oli löytynyt oma laji. Robin ehtymätön virta yhdistettynä kykyyn keskittyä tekemiseen, ovat omiaan tähän lajiin. Robista todella näkee, kuinka koira nauttii tästä harrastuksesta.

Epävirallisia kisoja Robi kierteli useampia kesän 2015 aikana hyvällä menestyksellä. Taitojen karttuessa ensimmäisiin virallisiin kisoihin koirakko osallistui elokuussa. Tämän jälkeen koirakko on ollut säännöllinen näky lähialueen kilpailuissa. Tuloksena talven kilpailuista kaksi nollatulosta ja lukuisia hyviä suorituksia.

Robi at Agirotu 2016

Kesälle asetettiin tavoitteeksi se viimeinen puuttuva nolla ja sitä kautta luokkanousu kakkosiin. Ensimmäiseksi tavoitetta lähdetiin tavoittelemaan Agirotu 2016 tapahtumassa Ylöjärvellä. Perjantaina koirakolla ohjelmassa oli kolme lähtöä, kaksi agilityrataa ja hyppäri. Ekalta radalta tuloksena kaksi kontaktivirhettä ja seuraavilta kahdelta radalta hylsyt. Kuitenkin kaikkinensa erittäin hyvät radat varsinkin, kun kilpailemisessa oli parin kuukauden tauko näyttelyturneen viedessä viikonloput. Lauantaina vuorossa oli kaksi rataa. Aamun ensimmäinen rata oli meille menestys. Robi sekä ohjaaja olivat todella keskittyneitä. Suorastaan unelmarata!!! Robi ohjautui todella hyvin esteillä ja irtosi hienosti tarvittaessa, yhteistyö pelasi saumattomasti. Rata oli pitkä ja koirakko oli ainoa 24:stä koirakosta, joka suoriutui radasta nollatuloksella.

Robi and Anu at Agirotu 2016

Tulos takasi myös koirakolle pääsyn epäviralliseen avoimeen SM-kilpailuun, johon otettiin parhaiten radalla pärjänneitä koiria kaikista kolmesta luokasta. Minien kilpaluokassa koirakoita oli 42, joista 16 sai tuloksen. Espanjalaistuomarin tekemä erittäin vaativa rata osoittautui tällä kertaa koirakolle haastavaksi ja ohjaajan pieni virhe vei Robin väärälle esteelle, josta hylky. Robi osoitti jälleen keskittymiskykynsä huimaksi kehän reunojen ollessa täynnä yleisöä ja koiria sekä selostajan kommentoidessa koirakon etenemistä. Tämäkin kokemus oli kuitenkin upea ja opettavainen.

Lauantain viimeisenä lähtönä pääsimme osallistumaan luokkanousun myötä 2-luokan rataan. Tuloksena sujuva rata kahdella kontaktivirheellä. Robi eteni hyvin, mutta oli aavistuksen jo väsynyt aamun huimista radoista sekä auringosta, joka vihdoinkin näyttäytyi sateisen perjantain jälkeen.

Kokonaisuudessaan onnistunut ja hauska viikonloppu! Ensi kesän Mikkelissä järjestettävä Agirotu on jo merkattuna kalenteriin.

Text and Pics by Anu