13.10. New Nord and Nordic ch

Imbrez Crash Boom Bang eli kotoisasti Pike. Piken tie ensimmäiseksi Suomalaiseksi NORDIC muotovalioksi. Piken kanssa on kierretty muutama näyttely junioriluokassa ja kesän koittaessa oli ajankohtaista alkaa miettiä sitä viimeistä Suomen muotovalioon tarvittavaa sertiä.

Pohjois-Suomessa kun asumme niin Rovaniemen NORD-näyttely tuntui hyvältä tehdä ensi esiintyminen avoimessaluokassa. Tuomarina oli Per Lundströn Ruotsista. Pike oli rotunsa paras ja sai ensimmäisellä yrittämässä viimeisen tarvittavan Suomen sertin ja valioitui Suomen muotovalioksi. NORD-näyttely kun oli kyseessä niin saatiin ensimmäinen NORD-serti.

Ajatus lähteä Ruotsiin näyttelyyn tuli mieleen ja tarvittavat madotukset otettiin ennen reissuun lähtöä. Reissuun lähdettiin suuntana Jällivaaran yöttömän yön NORD-näyttely. Iltapäivällä kun saavuimme näyttelypaikalle, saimme yllättävän viestin kotiväeltä. Lentokone millä tuomareiden oli tarkoitus tulla Jällivaaraan oli rikki ja tuomarit jossain Keski-Euroopassa lentokentällä eli edessä tuomarinmuutos ja kääpiösnautsereiden siirtyminen kahteen eri kehään viimeisiksi roduiksi. Tuomariksi meille tuli Eva Nielsen Ruotsista. Jännitystä päivään toi se, että mukana oli kahta väriä kääppänöitä ja tottakai ne menivät päällekkäin. Päällekkäisyydestä selvittiin ja kehään ehdittiin. Pike oli tälläkin kertaa rotunsa paras saaden Ruotsin muotovalion arvoon tarvittavan sertin ja NORD-sertin. Yön kruunasi se, että oma juniori kasvattini oli VSP ja sai myöskin molemmat jaossa olleet sertit. Yöllä olleissa isoissa kehissä Barkway’s Be With Me Tonight ”Tare” oli BIS3-juniori. Keskiyön auringon paisteessa ajeltiin seuraavaksi aamuksi kotiin Ouluun.

Tästä syttyi kipinä, mitä jos vielä syksyllä Norjaan? Syksy saapui ja ajatus Norjaan lähdöstä oli kypsynyt siihen pisteeseen, että Oulun seudun Terrieriyhdistyksen bussimatkalle oli ilmoittauduttu ja Pike ilmoitettu valiohin & Tare ilmoitettu junioreihin kilpailemaan Harstadin NORD-näyttelyyn. Edessä oli siis kaksi yötä bussissa ja päivä Harstadin NORD-näyttelyssä. Matkaan lähdettiin perjantaina illasta ja matkalla saimme viestiä, että tie oli poikki Ruotsin puolella sillä reitillä mitä meidän oli aikomus ajaa. No, pikainen reittimuutos ja pääsimme ajamaan lumisen Pohjois-Ruotsin läpi. Matkalla bussin eteen tuli niin porotokkia kuin useampi hirvi ja silloin mietin, että onneksi en ole omalla autolla liikenteessä. Kiirunassa lunta oli reilusti ja koirat menivät aivan sekaisin lumesta jaloittelutauolla.

13

Lumisista maisemista matka jatkui vuoriston yli ihaniin ruskamaisemiin. Kääpiösnautserit tuomaroi Birk Carsten Tanskasta. Tare oli rotunsa paras ja Pike VSP. Tämä tarkoitti sitä, että molemmat saivat Norjan sertin ja NORD-sertin. Piken ollessa Suomen ja Ruotsin muotovalio saatiin siis Pikestä tällä tuloksella Norjan, Pohjoismaiden ja Pohjoismainen muotovalio. Näyttelyn jälkeen kömmimme takaisin bussin kyytiin ja saimme ihailla uskomattoman kauniita maisemia. Yön hämärissä matkaattiin halki lumisen Ruotsin takaisin kotiin. Juniorin kanssa katsotaan mihin meidän tie kulkee, mutta kenties tiemme vie vielä uusiin näyttelyihin.

Teksti ja kuvat Anu R