27.5. Viipuri x2

Tänä kesänä päätimme lähteä Nastin (Imbrez Lucky Me) kanssa nuuskimaan tuulia ulkomaille. Ensimmäiseksi paikaksi valikoitui naapurimaa Venäjä ja Viipurissa järjestetyt kaksi kansallista näyttelyä. Riskejähän pitää aina ottaa ja onneaan kokeilla, eikö?

Starttasimme matkaan ystäviemme mukana Imatralta jo perjantaina. Aurinkoinen Viipuri otti meidät ystävällisesti vastaan, vaikkakin pienten jännitysmomenttien saattelemana. 

Showground at ViipuriKoska Mikko oli tehnyt Nastille edellisellä viikolla jälleen niin hyvän näyttelytrimmin, meidän tarvitsi vain kammata karvat suoraksi lauantaiaamuna ja suunnata näyttelypaikalle. Näyttelypaikkana toimi nurmialustainen urheilukenttä aivan Monrepo-puiston vieressä. Samalla kentällä järjestettiin siis kaksi eri näyttelyä, jotka molemmat pyörivät yhteensä noin 12ssa kehässä samaan aikaan. Toinen näyttely kentän toisessa ja toinen toisessa päässä. Näiden lisäksi aluaeella pyöritettiin useamman rodun klubi-näyttelyt. 

Ensimmäisessä näyttelyssä tuomarinamme toimi Mstislav Polivanov. Tuomari oli hyvin tarkka ja linjansa tiukka. Hän ja sihteeri puhuivat vain venäjää, joten minulle jäi hyvin epäselväksi mitä hän Nastista piti. Tämä selvisi meille noin tunti kehässä käynnin jälkeen, kun tuomarinsihteerin lappu oli kiertänyt noin viisien välikäsien kautta pisteeseen, mistä arvostelulapun sai hakea osallistumisnumerolla. Ja hänhän piti Nastista: Eri, SA, ROP, Sert sekä RKF Ch. 

Tämän jälkeen riensimme toisen näyttelyn kehään, jossa tuomarina toimi L. Berezovskaya. Hän ilmoitti heti kehässä käynnin jälkeen meille englanniksi, että Nasti oli ROP. Eli myös toisesta näyttelystä tuloksena oli Eri, SA, ROP ja Sert.

RUS-RKF diplomas
Pienen tauon jälkeen alkoivat pyöriä ryhmäkehät. Ja tietenkin molempien näyttelyiden ryhmät yhtä aikaa (mikä aiheutti pienimuotoista härdelliä näyttelyalueella). Ensimmäisen näyttelyn ryhmäkehän tuomari tuntui pitävän typistetyistä koirista, joten meidät käteltiin ulos. Toisessa näyttelyssä II-ryhmän tuomarina E.S. Kuplyauskas. Hän piti Nastista niin, että sijoitti Nastin ryhmässä sijalle 4.

Päivä oli siis mitä hienoin ja uskomattomin. Sää suosi, seura oli hyvää, järjestelyt toimivat niinkuin olettaa pystyi ja palkintojakin vielä ropisi. Reissu siis todellakin kannatti, sillä Imbrez Lucky Me on nyt myös uusi Venäjän valio.